ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ LPG

Τοποθέτηση υγραερίου για όλους τους τύπους οχημάτων με βενζινοκινητήρες.

Συμβατά με τους κινητήρες άμεσου ψεασμού TSI & FSI διατηρώντας τις εργοστασιακές επιδόσεις τού κιντήρα με προγραμματισμένο εγκέφαλο.

Αυτονομία λόγω δυνατότητας επιλογής καυσίμου (εναλλαγή χρήσης βενζίνης—υγραερίου).

Προσιτό κόστος μετατροπής και ελκυστική τιμή αγοράς σε σχέση με τη super και την αμόλυβδη.

Γρήγορη και άμεση απόσβεση του κόστους μετατροπής κυρίως για οχήματα μεγάλου κυβισμού που διανύουν αρκετά χιλιόμετρα ημερησίως εντός ή εκτός πόλης.

Μειωμένη μόλυνση του περιβάλλοντος σε σύγκριση με άλλα καύσιμα, κάτι που χρειάζεται η πόλη μας επειγόντως.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καταλύτη.

greenhouse_chart46jpg

Τι είναι το υγραέριο για το αυτοκίνητο

Το LΡG (Liquefied Ρetroleum Gas- υγροποιημένο αέριο πετρελαίου) είναι το μείγμα από προπάνιο (C3Η8) και βουτάνιο (C4Η10), το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για κινητήρες. Τα συστατικά του LΡG είναι οι οργανικές υδρογονανθρακικές ενώσεις από την ομάδα αλκανίων, τα οποία είναι άχρωμα, άοσμα και εύφλεκτα γκάζια. Το LΡG συμπιέζεται και αποθηκεύεται σε υγρή μορφή. Δεν χάνει και δεν αλλάζει με τον καιρό τις ιδιότητές του, δεν χάνει το άρωμά του και δεν αλλάζει κατάσταση.Θα παραμείνει χαμηλός ο φόρος λέει η ΕΕ

Μετατροπή & Εγκατάσταση

Η διαδικασία της μετατροπής ενός αυτοκινήτου για να λειτουργεί με αέρια καύσιμα είναι αρκετά απαιτητική και απαιτεί καλή γνώση των συστημάτων αυτοκινήτων εν γένει για την τοποθέτησή του, γι’ αυτό πραγματοποιείται από ειδικευμένα συνεργεία.

ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Πρέπει να είναι πιστοποιημένο για εργασίες υγραερίου.  Τα συστήματα υγραερίου επιβάλλεται να πληρούν τα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα.

Ο τεχνίτης πρέπει να διαθέτει αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται επιβάλλεται να φέρουν την πιστοποίηση της Ε.Ε.

Ολες οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα.

Πόσο ασφαλές είναι..?

Η ασφάλεια του συστήματος κατοχυρώνεται μέσα από τα διάφορα εξαρτήματα, τα οποία ενεργοποιούνται όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.

Συγκεκριμένα, στην εγκατάσταση περιλαμβάνονται τα εξής:

Σύστημα αυτόματου γεμίσματος, το οποίο διακόπτει την τροφοδοσία όταν η δεξαμενή φθάσει στο 80% της πληρότητάς της.

Σύστημα διακοπής της παροχής καυσίμου μόλις σβήσει ο κινητήρας.

Δείκτης στάθμης υγραερίου στον διακόπτη ενεργοποίησης του υγραερίου.

Βαλβίδα εκτόνωσης για αποφυγή έκρηξης σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αυξηθεί πολύ η εξωτερική θερμοκρασία.

Οι δεξαμενές υγραερίου, σύμφωνα με crash tests, αντέχουν σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις από αυτές που υφίσταται ένα όχημα ακόμη και κατά τη διάρκεια της πιο δυνατής σύγκρουσης.

Επιπλέον, υπάρχει ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης, η οποία δεν επιτρέπει την έκρηξη της δεξαμενής.

Έχουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής καυσίμου σε περίπτωση απώλειας της πίεσης ή έλλειψης.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές του υγραερίου ακολουθούν τις διακυμάνσεις του αργού πετρελαίου και υπολείπονται σταθερά των τιμών της αμόλυβδης τόσο λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής του όσο και λόγω της χαμηλότερης φορολογίας που επιβάλλεται.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) της απλής αμόλυβδης ανέρχεται στα 670 ευρώ ανά χίλια λίτρα, ενώ στο υγραέριο κίνησης διαμορφώνεται στα 125 ευρώ. Στην ΕΕ υπάρχει, πάντως, η απόφαση ο ΕΦΚ στο LΡG να παραμείνει χαμηλός ως κίνητρο, μια και το καύσιμο είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

ΣΥΜΦΩΝΑ με το άρθρο 45 του Ν. 2773/99 (ΦΕΚ Α΄ 286/22.12.1999) και την ΥΑ 18586/698/29.3.2000, επιτρέπεται στην Ελλάδα η υγραεριοκίνηση όλων ανεξαιρέτως των οχημάτων. Ολα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Το συνεργείο στο οποίο θα γίνει η διασκευή πρέπει να είναι αμιγώς συνεργείο συντήρησης, επισκευής και τοποθέτησης συσκευών αερίου στα οχήματα. Η εργασία πρέπει να γίνεται από μηχανικό που έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ν. 1575/1985 με ειδικότητα τεχνίτη συστημάτων υγραερίου.

LANDI RENZO

2 χρονια ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Ή 100.000 χλμ.

landi12

Η LANDI RENZO spa πρωτοπόρος Ιταλικής εταιρίας στον σχεδιασμό και κατασκευή μετατροπής Υγραερίου και Φυσικού αερίου Η LANDI RENZO είναι από τις λίγες εταιρίες που έχει δημιουργήσει συνεργασία με τους σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκίνητων O.E.M (Original Εquipment Μanufacturer) σε διεθνές επίπεδο.

AUDI – VW – SEAT – SKODA – OPEL – CHEVROLET – FIAT – TOYOTA – RENAULT – MASDA – BMW – MINI – DACIA – SUZUKI – DAIHATSU – NISSAN

Με ειδικά εξελιγμένα και αξιόπιστα συστήματα της LANDI RENZO ,με ψεκασμό υγραερίου και πλήρως συμβατά για κινητήρες πολλαπλού και άμεσου ψεκασμού τεχνολογίας TSI & FSI.Τα συστήματα αυτά επιτυγχάνουν μικρή κατανάλωση υγραερίου διατηρώντας τις εργοστασιακές επιδόσεις.

TARTARINI

2 χρονια ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Ή 100.000 χλμ.

loghi-tartarini-2_1

Κορυφαία εταιρία στην εμπορία εξοπλισμού για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης είναι η ιταλική Tartarini, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά εξαρτημάτων υγραεριοκίνησης αυτοκινήτου που δραστηριοποιείται στην αεριοκίνηση από το 1941 και είναι από τις πρώτες εταιρείες που ειδικεύτηκε σε διάφορες εφαρμογές υγραερίου/φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή σε κιτ υγραερίου της Mercedes-Benz και της Land-Rover. Η ποιότητα των προϊόντων Tartarini είναι κορυφαία στο χώρο της υγραεριοκίνησης.

Όλα τα προϊόντα και τα εξαρτήματα της Tartarini είναι πιστοποιημένα και κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Μπολόνια της Ιταλίας . Η γκάμα προϊόντων της Tartarini περιλαμβάνει συστήματα υγραερίου και φυσικού αερίου για όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Με την τοποθέτηση η εταιρεία δίνει σε όλους τους πελάτες της εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης του κιτ, έτσι ώστε να ισχύει η εγγύηση των 2 χρόνων που παρέχει η ίδια η Tartarini.

  • SEQUENTIAL (μικρής ισχύος) έως 80 KW
  • GRAN SEQUENTIAL ( μεσαίας ισχύος) έως 100 KW
  • RP/G 05S ( μεγάλης ισχύος ) πάνω από 100 KW

Το σύστημα   είναι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τροφοδοσίας  που μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα οχήματα με διαδοχικό σύστημα ψεκασμού.

Το σύστημα προσφέρει τα παρακάτω οφέλη:

1) Συμβατότητα σε οχήματα με σύστημα OBD

2) Μείωση στην κατανάλωση καυσίμου

3) Απλότητα εγκατάστασης

4) Αυτόματη διάγνωση

5) Αυτοπροσαρμογή

Φυσικό Αέριο

cng

Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα της γης.Είναι ένα μίγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, αποτελούμενο κυρίως από μεθάνιο.Έχει υψηλό αντικροτικό βαθμό με 130 οκτάνια, όντας το πλέον κατάλληλο καύσιμο για κινητήρες υψηλής συμπίεσης. Ο μεγάλος αυτός αριθμός οκτανίων δε, αποκλείει τις αυταναφλέξεις.

Κάνει εξαιρετικά καθαρή καύση αλλά σε αντίθεση με το LPG παραμένει σε αέρια μορφή υπό πίεση, κι έτσι δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε μεγάλες ποσότητες σε δεξαμενές.

Καίγεται πιο αργά από τη βενζίνη και το υγραέριο, κάτι που το κάνει να θεωρείται το πλέον ασφαλές καύσιμο.

Το CNG διακρίνετε σε.. CNG χαμηλού αερίου( L GAS ) με περιεκτικότητα σε μεθάνιο από 80 έως 90% και υψηλού αερίου ( H GAS ) με περιεκτικότητα σε μεθάνιο μεγαλύτερη από 90%.

Οταν το CNG χρησιμοποιείται σαν καύσιμο σε μηχανές εσωτερικής καύσης τότε εξετάζονται οι εξής παράγοντες.

1) Η απόδοση του κινητήρα

2) Οι εκπομπές ρυπαντών στα καυσαέρια

3) Η καλή έναυση του καυσίμου μίγματος

4) Η πλήρης τέλεια καύση

5) Η πυκνότητα του αέρα

6) Η θερμογόνος δύναμη

7) Ο στοιχειομετρικός συντελεστής τού μίγματος CNG-αέρα

8) Η αντίσταση σε κρουστική καύση

Οι μεταβολές στη σύσταση του CNG επηρεάζουν κατά κύριο λόγο την απόδοση του κινητήρα και τις εκπομπές καυσαερίων.

Το CNG σε σχέση με την βενζίνα απαιτεί στο όχημα μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης του CNG εάν πρόκειται για επιβατικά οχήματα τοποθετούνται εντός του πορτ-μπαγκάζ ή κάτω από τις θέσεις του οχήματος.

Η απόδοση του CNG είναι περίπου 10 έως 15% χαμηλότερη από της βενζίνας.

Με αυτό επιτυγχάνονται μεγαλύτερες συμπιέσεις και επομένως μεγαλύτεροι βαθμοί απόδοσης. Αυτό οφείλετε στην αντικρουστική ικανότητα του CNG η οποία φθάνει τα 120 ron,γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για συμπιέσεις μέχρι 13:1 σε σχέσει με το 8:1 ή 9:1 που έχει η κανονική βενζίνη. Επομένως το CNG είναι ιδανικό για κινητήτες TURBO.

Η χρήση του CNG όπως και στο LPG στα αυτοκίνητα είναι είτε αποκλειστική είτε με χρήση δεύτερου καυσίμου,κυρίως βενζίνη.

Ανά κατηγορίες

Επιβατικά αυτοκίνητα,που είναι διπλού καυσίμου ώστε να υπάρχει αυτονομία ταξιδιού και δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου.

Μικρά φορτηγά χρησιμοποιούν είτε διπλό καύσιμο είτε αποκλειστικά CNG

Φορτηγά χρησιμοποιούν αποκλειστικά CNG για οικονομικούς λόγους

Οι μετατροπές κινητήρων πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από κατόχους άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη συσκευών αερίων καυσίμων. Στα τροποποιημένα οχήματα που θα κινούνται με CNG, θα πραγματοποιείται έλεγχος διασκευασμένου κινητήρα από τα ΚΤΕΟ, όπως ήδη συμβαίνει στις μετασκευές οχημάτων σε υγραεριοκίνητα.

Τα οφέλη σε εκπομπές ρύπων που προκύπτουν από την χρήση φυσικού αερίου σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα είναι:

Μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 18% σε σχέση με του βενζινοκινητήρες και 14% σε σχέση με τους πετρελαιοκινητήρες.

Μείωση των οξειδίων του αζώτου (NΟx) κατά 72% σε σχέση με του βενζινοκινητήρες και 95% σε σχέση με τους πετρελαιοκινητήρες.

Μηδενικές εκπομπές μικροσωματιδίων (PM).

Aυτοκίνητα με συστήματα φυσικού αερίου νομίμως στην Ελλάδα

Όλα τα καινούρια αυτοκίνητα με εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα φυσικού αερίου μπορούν να κυκλοφορούν νομίμως στη χώρα μας (σύμφωνα με το ΦΕΚ 303/7.3.2007), καθώς και όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό με συστήματα που έχουν τοποθετηθεί μετά την αγορά και ήδη διαθέτουν έγκριση τύπου για τα συστήματα φυσικού αερίου.

Photo Gallery

Φωτογραφιες απο μετατροπες υγραεριου

ΝΕΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεχομαστε και πιστωτικες καρτες μεχρι 48 δοσεις

info@autokalimeris.gr

24610.28779

3o χλμ Κοζάνης-Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Loading

Back to Top